پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳
ساعت : ۲۰:۴۱
کد خبر: ۱۱۵۵۰۸
|
تاریخ انتشار: ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۱

صدور ۲۱۱ مجوز موسیقی تا فراخوان بنیاد رودکی | آخر هفته با موسیقی

جلسه شورای سیاستگذاری جشنواره چهاردهم ‌نواحی ایران، صدور ۲۱۱ مجوز موسیقی، فراخوان بنیاد رودکی و... رویدادهای موسیقایی این آخر هفته را تشکیل می‌دهند.
صدور ۲۱۱ مجوز موسیقی تا فراخوان بنیاد رودکی | آخر هفته با موسیقی
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر، گزیده‌ای از مطالب منتشرشده موسیقی در این هفته را مرور می‌کنیم:

جلسه شورای سیاستگذاری جشنواره چهاردهم ‌نواحی ایران

جلسه شورای سیاست‌گذاری چهاردهمین جشنواره موسیقی نواحی با حضور محمد اله‌یاری فومنی مدیرکل دفتر موسیقی، محمدعلی مرآتی دبیر جشنواره، احمد صدری، حمید عسکری، کیوان آقامحسنی، نوید وزیری و نرگس ذاکرجعفری برگزار شد و اعضای این شورادرباره ژانر محور بودن یا نبودن جشنواره موسیقی نواحی، مقوله وحدت در کثرت موسیقی اقوام، زمان و مکان برگزاری این جشنواره وتغییر نام آن به گفت‌وگو پرداختند.

ژانرمحور بودن یا نبودن جشنواره

در ابتدای این جلسه که به صورت آنلاین برگزار می‌شد، محمدعلی مرآتی درخصوص ژانر محور بودن جشنواره موسیقی نواحی اظهارداشت: من فکر می‌کنم جشنواره باید به سمتی حرکت کند که بتواند تبدیل به یک رسانه‌ای شود تا بیان‌های مختلف موسیقی در این جشنواره امکان بروز و ظهور پیدا کنند چون ما اگر بیاییم کانال ورودی را محدود کنیم عملاً راه رصد کردن یک سری اتفاقات موسیقی کهدر این مناطق وجود دارد را هم می‌بندیم. من فکر می‌کنم اگر به یک مفهوم وسیع‌تری برسیم که بتواند جذب حداکثری داشته باشد بیشترمی‌توانیم به هدف جشنواره نزدیک شویم.

احمد صدری نیز در ادامه این بحث به مقوله وحدت در کثرت اشاره کرد و گفت:  در سال‌های اخیر در جشنواره نواحی بر مبنای وحدت ‌محور بودن حرکت کردیم ولی ترجیح این است که در دوره جدید جشنواره ،وجوه افتراق‌شان بررسی شود. ما در سال‌های گذشته همتنوع موسیقی داشتیم ولی یک خط محوری مشخصی هم وجود داشت که همه این‌ها را به همدیگر پیوند می‌داد. من فکر می‌کنم ما خود بهخود تنوع را خواهیم داشت و ترسی از این ماجرا وجود ندارد. به همین خاطر به نظرم مهم است که در این دوره به سمت وجوه افتراق برویم.

نرگس ذاکرجعفری نیز عنوان کرد: من هم موافق این هستم که جشنواره را طوری برگزار کنیم تا همه با هر دیدگاهی بتوانند از جشنوارهاستفاده کنند.

حمید عسگری دیگر عضو شورا بود که در این خصوص صحبت کرد و گفت: به نظر می‌رسد جمع با مسئله تنوع توافق دارد. فکر می‌کنم خود تنوع می‌تواند یکپارچگی یک کشور را نشان بدهد. کثرت در وحدت اینجا نمود پیدا می‌کند.

زمان و مکان برگزاری چهاردهمین جشنواره موسیقی نواحی

در ادامه این جلسه، محمد اله‌یاری فومنی مدیرکل دفتر موسیقی درخصوص زمان و مکان برگزاری چهاردهمین جشنواره موسیقی نواحی گفت: زمان جشنواره موسیقی نواحی در سال‌های اخیر همواره در هفته وحدت بوده است.یعنی اگر بخواهیم به سنت سال‌های قبل عمل کنیم باید این چند روز را به‌عنوان تاریخ برگزاری جشنواره اعلام کنیم، و لازم است ملاحظات استان برگزار کننده را نیز در خصوص زمان برگزاری جشنواره بدانیم.

مدیرکل دفتر موسیقی در رابطه با مکان برگزاری جشنواره نیز عنوان کرد: به تازگی استانداری کرمان برای برگزاری این دوره جشنوارهاعلام آمادگی کرده است و ان شاالله با بهره‌مندی از دیدگاه شورای سیاستگذاری ،مسوولین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همینطورهنرمندان عزیز ،در این باره نیز بزودی تصمیم گیری می شود.در سال های اخیر کرمان میزبان شایسته ای برای این جشنواره بوده است. تنوع موسیقی نواحی در سراسر کشور ،باعث شده استان های دیگری نیز خواهان استقبال از موسیقی نواحی باشند.

صدور ۲۱۱ مجوز موسیقی

دفتر موسیقی معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در هفته سوم فروردین مجوز ۱۹۵ تک‌آهنگ و ۱۶ آلبوم را صادر کرد.

در این هفته دو آلبوم «سبا» و هفت آلبوم شامل درنا، تجنیس، لو، گرایلی، نوائی، سردار عیوض‌خان و اینجتمه که همگی در حوزه موسیقی نواحی هستند، مجوز انتشار گرفتند.

موسیقی این آلبوم ها از مقام های موسیقی شمال خراسان است و توسط رحیم رضایی یکی از نوازندگان این خطه روایت شده و نامی ازآهنگساز این مقام ها در دست نیست. برای این آثار فقط مجوز انتشار صادر شده و زمان انتشار آن در اختیار مالک اثر است.

فراخوان بنیاد رودکی

بنیاد فرهنگی هنری رودکی برای اجرای آثار آهنگسازان جوان فراخوان داد.

این بنیاد بر آن است تا با پدید آوردن فرصت و امکان شناسایی نخبگان جوان عرصه آهنگسازی موسیقی کلاسیک، نسبت به گردآوری آثار آهنگسازان جوان اقدام کند؛ پس از انجام ارزیابی‌های تخصصی توسط شورای هنری ارکسترسمفونیک تهران، منتخب آثار توسط ارکستر سمفونیک تهران اجرا و به علاقه‌مندان تقدیم می‌شود.

 بر این مبنا، فراخوان ارکستر سمفونیک تهران برای اجرای آثار آهنگسازان جوان تهیه شده و از طریق پایگاه اینترنتی بنیاد به نشانیwww.bonyadroudaki.com در اختیار عموم علاقه‌مندان قرار گرفته است. مهلت ارسال آثار تا 15 مرداد 1400 است.

انتشار کتاب شهرهای خلاق فرهنگ‌ و هنر

کتاب شهرهای خلاق (شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر) در سه جلد منتشر شد.

به گزارش همزمان با معرفی اولین دوره شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر، این کتاب در سه مجلد و 887 صفحه منتشر شد.

کتاب شهرهای خلاق (شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر) بر اساس مطالعه و پژوهش درباره شهرهای خلاق فرهنگ و هنر تدوین شده وشامل بخش‌های اسناد بالادستی و اسناد بنیادین طرح شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر، مبانی نظری شهر خلاق، نمونه‌کاوی دربرندهای شهری جهانی، شهر خلاق از دیدگاه صاحبنظران ایرانی، مطالعه عرصه‌های خلاقیت در سرزمین ایران و شاخص شهر خلاقفرهنگ و هنر ایران است که همراه جدول‌ها منتشر شده است.

در اولین دوره طرح شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر 60  شهر کشور معرفی شدند.

اعطای طرح نشان اساتید سرشناس به معلمان

طرح اعطای نشان ویژه ابوالحسن‌خان صبا و عیسی‌خان بهادری برای تجلیل از مقام شامخ فعالان عرصه آموزش هنر در هنرستان‌های هنرهای زیبا از سال ۱۴۰۰ آغاز می‌شود.

سیدمحمدمجتبی حسینی، معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اعلام این خبر گفت: به منظور پاسداشت معلمان آموزش هنر و هنرآموزان نشان استاد ابوالحسن‌خان صبا در حوزه موسیقی و استاد عیسی‌خان بهادری در حوزه هنرهای تجسمی اعطا می‌شود. این نشان به دلیل نقش موثر و ارزشمند استادان ابوالحسن‌خان صبا و عیسی‌خان بهادری به نام این دو هنرمند و استاد هنر نامگذاری شده است.

حسینی افزود: اعطای نشان ویژه ابوالحسن خان صبا و عیسی خان بهادری از امسال به مناسبت هفته معلم  توسط دفتر برنامه ریزی وآموزش های هنری معاونت هنری برگزار می شود و در هر کدام از رشته های موسیقی و هنرهای تجسمی به یک هنرآموز هنرستانهنرهای زیبا اعطا می شود و با تدوین آیین نامه ای برای این نشان، سایر رشته های هنری نیز در سال های آینده به این طرح افزوده می شود.

معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اهمیت و ضرورت آموزش هنر گفت: آموزش هنر عرصه مهمی است که بیش از 100 سال در کشور ما سابقه دارد و مدارسی که برای آموزش موسیقی و هنرهای تجسمی بیش از یک قرن پیش راه اندازی شد، پایه واساس تاسیس هنرستان‌های موسیقی و هنرهای زیبا شد. هنرستان هایی که به عنوان مراکز مهم آموزش هنر نوجوانان بخش مهمی ازتاریخ آموزش هنر را رقم زدند. آموزش هنر در هنرستان ها از نظر محتوا، هنرآموزان، انتخاب هنرجویان و شیوه آموزش قابل تامل وبررسی است و بسیاری از فارغ التحصیلان هنرستان ها امروز از هنرمندان موثر، خلاق و جریان ساز هنر هستند که اگر پژوهشی باروش علمی و با توجه به شرایط فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی کشور در این زمینه انجام شود، نقش هنرستان ها در آموزش هنر و مهارتو معرفت هنری هنرمندانی که در این مراکز آموزش دیده اند، روشن خواهد شد. آموزش‌های هنری حلقه وصل گذشته و آینده است و برهمبستگی فرزندان کشور بر محور فرهنگ و حفظ اصالت‌ها و ارزش‌ها می‌افزاید. بدین ترتیب آموزش فرآیند حساس و تأمل برانگیزی است که ضرورت التفات به آن تضمین گر ادامه راه روشن هنر است.

حسینی در ادامه گفت: ساماندهی و توسعه کمی و کیفی هنرستان ها با توجه به پیشینه درخشان و تاثیر آنها در آموزش هنر در این دورهمورد توجه قرار گرفت و تعداد هنرستان های هنرهای زیبا در استان های مختلف کشور به 50 هنرستان رسید. اعطای نشان به هنرآموزان هنرستان های هنرهای زیبا نیز بیانگر موضوع آموزش هنر و پاسداشت معلمان هنر و هنرآموزان است.
برچسب ها: موسیقی
نظر شما